Despre noi

Muzeul Memoriei

Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural de lungă durată. Muzeul Memoriei înseamnă pasiune și respect pentru istoria dincolo de cărți. Este vorba despre noi, despre cine am fost și cine suntem, despre amintiri. Ne propunem să analizăm cum rememorarea trecutului poate modifica prezentul sau viitorul. Muzeul Memoriei își propune ca, prin imagini, sunete și cuvinte grăite să ridice o întrebare: suntem noi memoria noastră care se naște din cursul și parcursul istoriei gândite și trăite?

Muzeul Memoriei se deschide cu primul său capitol: De la Marele Război la Marea Unire. Timp de 18 luni ne propunem să căutăm legături între istoria trăită și istoria citită, prin arhivele muzeelor, colecționarilor și publicului interesat și să aducem la lumină fotografii, documente, scrisori, cărți poștale, obiecte, melodii etc. care vorbesc despre viața cotidiană a anilor 1916-1919 din marile orașe. Finalul cercetării va consta într-o expoziție multimedia interactivă în toamna anului 2018 pentru a prezenta o perspectivă personală și alternativă asupra acestor evenimente.

Muzeul Memoriei

Despre Punctart

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști profesioniști. În doi ani, Punctart a devenit o platformă de dialog, un spațiu de întâlnire între mediul artistic independent, instituțiile publice și mediul privat. Pentru că mediul cultural contemporan are nevoie de un canal de comunicare nou, distinct, Punctart dezvoltă produse culturale interdisciplinare care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

Punct Art

Echipa

Echipa Muzeul Memoriei este formată din oameni pasionați care s-au întâlnit în același gând. Noi, profesioniști din domenii diferite, începem o călătorie pe parcursul căreia sperăm să răspundem la întrebări pe care ni le punem cu toții.

 

Smaranda Pasnicu – manager proiect

 

Catrinel Bejenariu – coordonator proiect

 

Echipa cercetare (în ordine alfabetică):

 

Călina Bârzu – cercetător fotografie/ Romulus Bena – istoric/ Bilibok Jozsef – istorie/ conf. univ. dr. Ștefan-Dominic Georgescu – consiliere concept și definiere direcție/ Grid Management Group – instalații IT/ Mara Maracinescu – cercetător sunet și reconstituriri sonore/ Munteanu Ionel – istorie/ Andrei Șendrea – cercetare video, alături de Mara Banu, Ștefania Iorga, Adriana Ivan, Ana Turos.

Echipa expoziției (în ordine alfabetică):

 

Dan Basu – video și light design / Sandra Cristu – copywritting/ Georgeana Dura – producție/ Dora Marian – grafică/ Mara Maracinescu – sunet și reconstituriri sonore/ Andreea Simona Negrilă – arhitect / Ioana Tomșa – curator

 

…precum și toți cei care ne-au ascultat ideea, ne-au sfătuit, ne-au ghidat și care sunt alături de noi în acest demers.

 

ContactProiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Adresă: Bl. Națiunile Unite, nr. 3, bl.109, scara 2, etaj 7, ap. 52, sector 5, București
E-mail: office@punctart.ro
Telefon: 0740043138