Muzeul Memoriei
Muzeul Memoriei este o inițiativă educațională și culturală Punctart, care promovează patrimoniul național.
Printr-o abordare emoțională și personală a istoriei, Muzeul Memoriei pune la dispoziție publicului larg mărturii, amintiri și fotografii din arhive de stat și private, aranjându-le pe toate într-o cronologie care punctează momente istorice marcante din istoria României.
Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate.
Muzeul Memoriei este o capsulă digitală a istoriei noastre colective care se construiește, zi de zi, cu amintirile noastre.
Muzeul Memoriei a deschis primul său capitol cu o cercetare despre începutul secolului, cu accent pe Marele Război.
În 2016, timp de 18 luni, am început cercetarea prin arhivele muzeelor, colecționarilor și publicului interesat, aducând la lumină fotografii, documente, scrisori, cărți poștale, obiecte, melodii care vorbesc despre viața cotidiană a anilor 1910-1920 din marile orașe, cu accent pe București, Iași și zona Dobrogei.
În 2018 și 2019, materialele adunate și-au găsit locul într-o expoziție interactivă, deschisă publicului larg. Muzeul Memoriei: expo a încercat să aducă la viață vocile și trăirile celor de dinaintea noastră, construind din fragmente o perspectivă personală asupra Centenarului. Muzeul Memoriei: expo a călătorit în București, Iași, Constanța, Suceava și Ploiești.
În 2019, atenția ni se îndreaptă spre Transilvania, prin proiectul cultural „Muzeul Memoriei: Transilvania 1910-1920”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Consiliul Județean Brașov.
