Despre noi

Muzeul Memoriei

Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural care promovează patrimoniul național analizând momente istorice marcante din evoluția României, utilizând tehnologia ca limbaj comun cu publicul tânăr.

Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor în care trecutul se unește cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate. Muzeul Memoriei este o ințiativă Punctart care își propune să ridice întrebara: suntem noi memoria care se naște din cursul și pe parcursul istoriei gândite și trăite?

Muzeul Memoriei a deschis primul său capitol cu o cercetare despre începutul secolului, cu accent pe Marele Război.

Timp de 18 luni ne-am propus să căutăm legături între istoria trăită și istoria citită, prin arhivele muzeelor, colecționarilor și publicului interesat și să aducem la lumină fotografii, documente, scrisori, cărți poștale, obiecte, melodii etc. care vorbesc despre viața cotidiană a anilor 1910-1920 din marile orașe.

 

Muzeul Memoriei

Despre Punctart

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști profesioniști. În doi ani, Punctart a devenit o platformă de dialog, un spațiu de întâlnire între mediul artistic independent, instituțiile publice și mediul privat. Pentru că mediul cultural contemporan are nevoie de un canal de comunicare nou, distinct, Punctart dezvoltă produse culturale interdisciplinare care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

Punct Art

Echipa

Echipa Muzeul Memoriei este formată din oameni pasionați care s-au întâlnit în același gând. Noi, profesioniști din domenii diferite, începem o călătorie pe parcursul căreia sperăm să răspundem la întrebări pe care ni le punem cu toții.

 

Smaranda Pasnicu – manager proiect

 

Catrinel Bejenariu – coordonator proiect

 

Echipa cercetare (în ordine alfabetică):

 

Călina Bârzu – cercetător fotografie/ Romulus Bena – istoric/ Bilibok Jozsef – istorie/ conf. univ. dr. Ștefan-Dominic Georgescu – consiliere concept și definiere direcție/ Grid Management Group – instalații IT/ Mara Mărăcinescu și Flora Pop – cercetător sunet și reconstituriri sonore/ Ionel Munteanu- istorie/ Simona Niculae – antropolog,  alături de Mara Banu, Ștefania Iorga, Adriana Ivan, Ana Turos.

 

Echipa expoziției (în ordine alfabetică):

 

Dan Basu și Dragoș Vasiloaia – video și light design / Sandra Cristu – copywritting/ Georgeana Dura – producție/ Dora Marian – grafică/ Mara Mărăcinescu – sunet și reconstituriri sonore/ Andreea Simona Negrilă – arhitect / Ioana Tomșa – curator

 

…precum și toți cei care ne-au ascultat ideea, ne-au sfătuit, ne-au ghidat și care sunt alături de noi în acest demers.

 

Parteneri

Parteneri Media

Finanțatori

Contact

"Muzeul Memoriei: Transilvania 1910-1920" este un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Consiliul Județean Brașov.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Adresă: Bl. Națiunile Unite, nr. 3, bl.109, scara 2, etaj 7, ap. 52, sector 5, București
E-mail: office@punctart.ro
Telefon: 0740043138