Noutăți

Trusa de cules amintiri

După Oradea și Timișoara, deschidem seria Întâlnirilor Muzeul Memoriei cu primul eveniment din acest an și o lansare importantă pentru noi! Te așteptăm online să fii alături de noi!

Amintiri din colectivizare

Începem un nou proiect, de data aceasta despre perioada colectivizării. Nu pretindem că știm ce au trăit oamenii care au luat viața în piept în acele vremuri. Ce știm însă e că lucrurile nu sunt nici albe, nici negre, ci griuri colorate. Și asta vrem să descoperim și să păstrăm aproape, în Muzeul Memoriei: amintiri din acea perioadă. Așa că vom merge pe teren, vom lua interviuri, vom căuta în periodicele vremii și în arhivele de imagini disponibile, vom asculta înregistrări despre perioada și vom căuta să ne punem și noi, la rândul nostru, întrebări.
Un proiect cofinanțat AFCN în parteneriat cu MȚR, Fundația Regală Margareta a României prin Telefonul Vârstnicului.

01.11.2020

Harta Multimedia

Harta Multimedia este un produs cultural educațional alternativ care folosește tehnologia ca punte de legătură între elevi și profesori. Un instrument complementar programelor școlare de Istoria Românilor și Geografia României, Harta Multimedia este un mijloc de predare-învățare eficient și actual. Ea vine în ajutorul profesorilor și menține atenția elevilor prin sistematizarea materiilor redate prin text, animații reprezentative și video mapping.

Cufărul amintirilor

Cufărul Amintirilor păstrează sunete și reconstituiri din arhiva sonoră a Muzeului Memoriei și a partenerilor. Interacționezi în siguranță, pentru că totul este controlat prin acțiunile piciorului. În luna octombrie, Cufărul a vizitat Cărturești Oradea, librăria La Două Bufnițe Timișoara și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj.

Noul website Punctart

5 ani am stat cu același site. Pentru că aveam altele, am zis noi, mai importante de făcut. Expoziții, instalații, ateliere pentru copii, piese de teatru new media, în fine, o să vedeți voi mai multe pe noul site.

Și uite cum ne-a luat gura pe dinainte: avem site nou! Și site-ul e important, ne-am dat seama noi, pentru că vă lasă să vedeți un pic din câte am făcut și câte vrem să facem.