Proiecte speciale

Proiecte speciale

Credem că istoria nu e doar pentru pasionați și nu se găsește doar în cărți sau manuale, ci poate fi compusă din fragmente dispersate pe care, dacă le aduci împreună, te vor face să vrei să cercetezi mai mult.

Cel puțin asta ni s-a întâmplat nouă, când am vrut să vedem infrastructura unui război care ne-a unit.

Rutele războiului

Odată cu declararea războiului, încep deplasările. Drumurile devin mijloc de comunicație, organisme vii care conectează și interconectează populația, resursele, veștile. Înaintând prin necunoscut, oamenii merg, fug, aleargă, așteaptă, urcă și coboară din trenuri, se îmbulzesc, se împrăștie. Toți caută un drum drept prin rutele întortocheate ale Războiului.

Școala în vremuri de restriște

Școala în vremuri de restriște

O explorare a începutului de secol, traversând regiunile României, deceniile. Încercăm să distingem: care este parcursul unui copil de școală, în orașele și satele locuite de români alături de atâtea alte naționalități, limbi, religii și culturi? Cât de lung este drumul către școală, dacă ai intre 7 si 14 ani, în primele decenii ale secolului trecut?

În curând

Soldații

Soldații

Încă din timpul Marelui Război au fost publicate mărturii ale celor care îi supraviețuiseră, militari și civili. Amploarea neimaginată până atunci a morții trebuia împărtășită. La sfârșitul luptelor zilnice, ce gânduri, speranțe și dorințe ocupau mințile oamenilor?

În curând