Întâlniri

Întâlnirile MM

A-ți aminti e o artă. Să nu uiți e mai greu, la fel cum e să fii vulnerabil și să spui cuiva povestea ta sau povestea celor de dinaintea ta. În același timp, e încurajator să găsești oameni care vor să povestească și să asculte. Așa s-au născut Întâlnirile Muzeul Memoriei, ca un loc de dialog și aducere-aminte despre orice.

În 2020, am mutat acest format în online. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, ne găsești și pe Facebook!

Trusa de cules amintiri

09.06.2021

Trusa de cules amintiri

În interviurile realizate, în discuțiile purtate cu oamenii în vârstă, am învățat să fim mai tăcuți, să ascultăm. Am descoperit cum să punem întrebări fără să modelăm răspunsuri și cum un moment de tăcere nu trebuie repede întrerupt cu un cuvânt.

Așa a apărut Trusa de cules amintiri – un set de instrumente necesare pentru a pregăti, realiza și valorifica un  interviu de tip povestea vieții. 

Întâlnirea va avea loc pe ZOOM la următorul link:

https://zoom.us/j/93788642707?pwd=TmxZUzZaY0FrcktiMTExbWVOMUJ5Zz09

Andreea Bot, de la Habitat Studio, ne povestește despre istoria arhitecturii în Oradea și ghida prin valenta pluri-etnică și pluri-culturală a orașului. Istoria mai puțin cunoscută de-abia așteaptă să fie descoperită!

Cristian Graure (fotograf și profesor universitar) și Radu Trifan (președinte Acasă în Banat) ne povestesc despre orașul lor, regiunea istorică a Banatului, încercările și reușitele lor pentru a păstra trecutul intact.

Abonează-te la newsletter

Întâlniri